Privacyverklaring

Het Cromhouthuis is onderdeel van het Amsterdam Museum. Het Amsterdam Museum streeft ernaar om de privacy van de bezoekers op haar website zoveel mogelijk te waarborgen. Om duidelijk te maken hoe wij met persoonsgegevens van bezoekers omgaan, hebben wij deze Privacyverklaring opgesteld. Deze Privacyverklaring is van toepassing op alle pagina’s die zijn ondergebracht op

www.cromhouthuis.nl
www.amsterdammuseum.nl
www.willetholthuysen.nl

Dit statement geldt niet voor websites van andere organisaties en/of bedrijven, waarvan links op onze website kunnen voorkomen. Het Amsterdam Museum is bovendien niet verantwoordelijk voor de inhoud van websites van derden waar wij naar verwijzen.

Wij verzamelen op onze websites geen persoonsgegevens, tenzij deze vrijwillig aan ons worden verstrekt, bijvoorbeeld via e-mail, nieuwsbrief of webshop. Alle door jou verstrekte informatie wordt door ons op een veilige en vertrouwelijke wijze behandeld.

Nieuwsbrief
Voor het versturen van de nieuwsbrief maken wij gebruik van het programma Mailchimp. Je ontvangt de nieuwsbrief alleen als je je hebt ingeschreven. Je kunt je te allen tijden uitschrijven voor de nieuwsbrief. In iedere nieuwsbrief is een link opgenomen om jezelf af te melden. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan voor het versturen van de nieuwsbrief. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Online ticketverkoop via de website
Voor de online ticketshop werken we samen met Priotickets en Jewellabz. Voor een goede afhandeling van een online ticketaankoop zijn een aantal gegevens vereist. De gegevens die worden gebruikt voor het kopen van een toegangsbewijs in de webshop worden alleen gebruikt in kader van deze aankoop. De gegevens zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

Veiligheid & Hosting
Onze websites zijn gemaakt door Finalist in Drupal 7 en zijn voorzien van de laatste security-updates. Daarnaast zijn de websites voorzien van een SSL beveiligingscertificaat. De website van het Amsterdam Museum wordt gehost vanuit een beveiligde server die uitsluitend toegankelijk is voor personen die voor ons bekend zijn.

Cookies
We maken op onze website gebruik van cookies. Cookies zijn bedacht om het internetgebruik makkelijker te maken. Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens het bezoek aan een website op jouw computer of andere randapparatuur (zoals smartphones) wordt geplaatst. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen. De website kan deze informatie bij een later bezoek weer uitlezen.

We hebben functionele cookies op het platform geplaatst die noodzakelijk zijn voor de technische werking van het platform, om door jou gevraagde diensten uit te kunnen voeren en e.e.a. goed te laten functioneren. Verder maken we voor de optimalisering van platform gebruik van analytische cookies die slechts een geringe inbreuk maken op de privacy van bezoekers. Dit laatste doen we met behulp van Google Analytics. Google Analytics is door ons ingesteld conform de Handleiding Privacyvriendelijk instellen Google Analytics (pdf) van de Autoriteit Persoonsgegevens zodat er geringe inbreuk wordt gemaakt op de privacy. We hebben daartoe een bewerkersovereenkomst gesloten met Google en gekozen voor het maskeren van het laatste octet van het IP-adres. Wij hebben gegevens delen uitgezet, Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten en wij maken zelf niet gebruik van andere Google diensten in combinatie met Google Analytics.

Wij plaatsen zelf geen tracking cookies. Tracking cookies zijn cookies die bezoekers tijdens het surfen over andere websites kunnen volgen. Maar omdat we op de website wel de mogelijkheid willen geven tot het delen van informatie via social media, hebben we plug-ins van social media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter geplaatst. Deze social media maken wel gebruik van tracking cookies. Social media plug-in cookies zijn cookies die het mogelijk maken dat een gebruiker van social media (gedeeltes van) webpagina’s kan delen met dat social media-netwerk. Plug-ins op de websites van het platform kunnen door middel van het plaatsen en uitlezen van cookies op de pc en randapparatuur van een gebruiker het delen van pagina’s via een social media-netwerk mogelijk maken. De plug-ins worden gerealiseerd door een code die wordt aangeleverd door de betreffende social media zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Lees ook de privacyverklaring Facebook, LinkedIn en Twitter om te zien wat zij met de persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken. Verder komt het voor dat er via het platform YouTube filmpjes worden geplaatst. YouTube maakt eveneens gebruik van tracking cookies. Zie voor meer informatie de privacyverklaring van YouTube (onderdeel van Google).

Weigeren en verwijderen van cookies
Je kunt er zelf voor kiezen bepaalde cookies te weigeren of op een later tijdstip te verwijderen. Dit kun je instellen via de instructies van jouw browser en/of met behulp van de Help-functie. We verwijzen je in dit verband ook naar de websites van de Consumentenbond en van Your Online Choices.  Verder willen we je voor meer informatie over cookies graag verwijzen naar de Consumentenbond (“Wat zijn cookies?” en “Cookies verwijderen”) en naar de website veiliginternetten.nl.

Recht op Inzage en Verzet
We willen je erop wijzen dat je recht hebt op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om correctie of verwijdering van jouw persoonsgegevens te vragen. Als je wilt weten welke persoonsgegevens van jou wij hebben verwerkt of je wilt gegevens laten wijzigen of verwijderen dan kun je contact met ons opnemen. De contactgegevens staan onderaan. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. We zullen jouw verzoek binnen 4 weken behandelen.

Wijzigingen
Wij behouden ons het recht voor deze Privacyverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op het platform op deze pagina worden gepubliceerd. We raden je aan onze Privacyverklaring regelmatig te bekijken, zodat je altijd van de inhoud van onze meest recente privacyverklaring op de hoogte bent.

Contactgegevens
Amsterdam Museum
Nieuwezijds Voorburgwal 359
1012 RM  Amsterdam
E fg@amsterdammuseum.nl

Blijf op de hoogte