Rondleidingen

Het museum biedt op aanvraag rondleidingen aan over het leven van een rijke koopmansfamilie in de 17e eeuw. U leert hierbij tevens de unieke collectie van het Bijbels Museum kennen.

Tijdens de rondleiding bezoekt u het Cromhouthuis, een monumentaal grachtenpand gebouwd in de stijl van het Hollands classicisme in opdracht van de Amsterdamse koopman Jacob Cromhout. Hier is één van de oudste keukens van Amsterdam te vinden en een indrukwekkende ontvangstzaal. Deze huidige ‘grote zaal’ is ingericht als schilderijenkamer, inclusief de plafondschildering van Jacob de Wit met mythologische voorstellingen van Romeinse goden en de dierenriem. Verder bezoekt u via een Engelse statietrap de bovenste verdiepingen waar het verhaal van de koopmansfamilie wordt vervolgd. Op de bovenste verdieping is het Bijbels Museum gehuisvest: de ontmoetingsplaats van Bijbel, kunst en cultuur.

Reserveren
U kunt de rondleiding reserveren door direct dit reserveringsformulier in te vullen of door contact op te nemen met het boekingsbureau:

T +31 (0)20 5231 730
boekingen@amsterdammuseum.nl 

Voorwaarden en kosten 
Rondleidingen worden aangeboden voor maximaal 30 personen en duren 60 minuten. De kosten zijn € 70,- per 15 deelnemers, exclusief entree en exclusief btw. Klik hier voor de entreeprijzen. Wij verzoeken u een rondleiding minimaal twee weken van tevoren te reserveren in verband met de planning.

Blijf op de hoogte