Home - Activiteiten

The Wunderkammer

Stylistencollectief The Wunderkammer, bestaande uit Florian Seyd en Ueli Signer, is  verantwoordelijk voor de hedendaagse inrichting en aankleding van de vertrekken. Het is de eerste keer dat zij een permanente inrichting realiseerden in samenwerking met een museum. 

Met een mix van historische kunst en kunstnijverheid in combinatie met bloemen en andere decoratieve elementen hebben zij op eigentijdse wijze de sfeer en grandeur van de Gouden Eeuw terug in het huis gebracht. Ook Café Cromhout hebben ze voorzien van een passend nieuw interieur. Daarnaast heeft The Wunderkammer het beheer en de inrichting van de museumwinkel overgenomen. 

The Wunderkammer verzorgt de styling en florale decoraties voor exclusieve hotels, restaurants en evenementen in binnen- en buitenland. Ze decoreerden onder meer de lancering van het W Amsterdam hotel en het Hermès Silk Ball. Samen met modeontwerpers Bas Kosters en Edwin Oudshoorn creëerden The Wunderkammer floral fashion: draagbare bloemencreaties. Ueli Signer ontwerpt ook eigen meubilair en decoratieve objecten, die exclusief te verkrijgen zijn via The Wunderkammer’s webstore en via hun halfjaarlijkse Shop for a Week. Florian en Ueli zijn meesterbloemist en worden regelmatig gevraagd voor workshops en lezingen. In 2015 werden zij geselecteerd als ‘een van de 25 meest toonaangevende bloemkunstenaars ter wereld’ voor het boek ‘Formidable Florists’ door Isabel Palmer Gilbert.

Blijf op de hoogte