Home - Activiteiten

Muziek aan de gracht

Elke zondag organiseren we samen met Museum Geelvinck een intiem kamerconcert in de Grote Salon van het Cromhouthuis. Op de Erard-vleugel uit 1892 van Romain d’Ansembourg brengen diverse musici een gevarieerd scala aan kamermuziek ten gehore. 

De concerten vinden wekelijks plaats op zondagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur (vanaf april van 16.45 tot 17.45). U kunt voorafgaand aan het concert genieten van een heerlijke high tea in Café Cromhout. Deze kunt u samen met uw concertkaartje bestellen in de webshop. 

Programma

MEI

Zondag 28 mei 2017 | 16.45

De Bende van Drie met Tightrope

Improvisatie als sleutel tot verandering. Voor de pauze een set akoestische muziek, ‘Concert’. En na de pauze 'Tightrope', muziek met video als inspiratie. Tightrope is een voorstelling geïnspireerd op het verhaal van Philippe Petit die in 1973 op 400m hoogte tussen de Twin Towers danste. De Bende van Drie bestaat uit Onno van Swigchem saxofoons, Pieter Jan Cramer van den Bogaart Accordeon en Dion Nijland contrabas. In Tightrope aangevuld met Miranda van der Spek live video improvisatie.

JUNI

Zondag 4 juni 2017 | 16.45

Sabine Wüthrich, sopraan & Manja Smits, harp. 

La lettre du jardinier: een romantisch programma geïnspireerd op nieuw groen, bloeiende bloemen en liefdesbespiegelingen in de natuur. Muziek van Caccini, Dowland, Britten en Fauré. 

Zondag 11 juni 2017 | 16.45

Laurens van Rooyen.

Een van Nederlands bekendste (film)componisten en pianisten Laurens van Rooyen speelt Jazz en filmmuziek op de Erardvleugel. Een instrument met een karakteristieke klank door zijn bijzondere snarenpatroon. Een inspirerende combinatie. Op het programma staan werken van o.a. Gershwin en de Great American Songbook en verder filmmuziek o.a. de Windmills of your Mind, Main theme Vlucht Regenwulpen en Avatar Experience.

Zondag 25 juni 2017 | 16.45

Trio Kodama

Trio Kodama zal verschillende strijktrio’s ten gehore brengen. Het ensemble bestaat uit MomokoNoguchi viool, Elisabeth Runge altviool en Mileva Fialova cello, drie enthousiaste leden van het Residentie orkest die naast hun orkestbaan met veel plezier kamermuziek spelen. Muziek van Georg Philipp Telemann (1681-1767) en Jean-Babtiste Lully (1632-1687) mag niet ontbreken in dit jubileumjaar. Een mooie gelegenheid om beide componisten en vooral hun muziek weer eens in het zonnetje te zetten. 

 

Geelvinck

De Geelvinck Salon biedt al ruim 10 jaar een podium voor muzikale uitvoeringen op historische instrumenten uit de 18de en vroeg 19de eeuw. Na het vertrek uit het Geelvinck Hinlopen Huis, eind 2015, wordt de Geelvinck Salon nu voortgezet in het Cromhouthuis. Elke zondag vormt de Grote Salon het toneel voor deze bijzondere optredens. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Geelvinck ticketshop

Er wordt gespeeld op de Erard vleugel uit 1892 van Romain d’Ansembourg. Romain d’Ansembourg (1946-2014) was een gepassioneerd fotograaf en bovendien een onvermoeibaar promotor van het bespelen van historische piano’s. Zijn muziekavonden genoten alom bekendheid en hij heeft zich steeds met groot enthousiasme ingezet voor het stimuleren van jong professioneel talent, alsmede voor de instandhouding van en excelleren op historische piano’s. Na zijn overlijden is de Erard-vleugel ter beschikking gesteld aan de Sweelinck Collectie. Deze wordt, in samenspraak met Willem Brons, ingezet voor muziekuitvoeringen, alsmede voor educatiedoeleinden op conservatoriumniveau.

Romain’s levensmotto:

Chaque arbre doit croître selon sa nature sinon il dépérit - Elke boom moet groeien volgens zijn natuur, zo niet, dan kwijnt hij weg.

logo fonds podiumkunst L

Blijf op de hoogte