Home - Activiteiten

Muziek aan de gracht

Elke zondag organiseren we samen met Museum Geelvinck een intiem kamerconcert in de Grote Salon van het Cromhouthuis. Op de Erard-vleugel uit 1892 van Romain d’Ansembourg brengen diverse musici een gevarieerd scala aan kamermuziek ten gehore. 

De concerten vinden wekelijks plaats op zondagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. U kunt een bezoek ook combineren met een speciale high tea of luxe aperitief in Café Cromhout.

Programma

FEBRUARI

Zondag 5 februari 2017 | 16.00
Weense Klassiekers: Bob van der Ent (viool) en Daniël Kramer (piano) spelen de mooiste vioolsonates van drie giganten uit de muziekgeschiedenis: Mozart, Beethoven en Brahms.

Zondag 12 februari 2017 | 16.00
Ensemble L’Ardente met "Cantate d'amore": Leonard Draaijer-cello, Martin Tilstra-clavecimbel en Fernand Bernadi-bas brengen een programma over de eeuwig durende strijd tussen liefde en vrijheid, verleid en afgewezen worden en de moed die er nodig is om een hart te winnen.

Zondag 19 februari 2017 | 16.00
Lapis Lazuli: Wytske de Vries, Veronica Tollenaar en Garance Boizot spelen "Musique pour la chambre du Roy, de invloeden van de familie Philidor". Intieme muziek van o.a. Anne Danican Philidor, Pierre Danican Philidor en Jean-Baptiste Lully, gespeeld op twee blokfluiten en viola da gamba.

Zondag 26 februari 2017 | 16.00
Mao Omori speelt J.S. Bach, Mozart, Schumann en Chopin: Met haar programma neemt deze Japanse fortepianiste je mee op een reis door de tijd. Ze laat zich leiden door de verbeelding en de emoties van deze componisten, vastgelegd in hun muziek.

 

MAART

Zondag 5 maart 2017 | 16.00
Towards Romanticism: De bekroonde Pools- Israëlische fortepianist en klavecinist Assaf Sommer speelt werken van Mozart, Vorisek, Czerny, Schumann en Chopin. 

Extra concert woensdag 8 maart 2017 | 16.00 
Vrouwelijke Componisten op Internationale Vrouwendag
Met 'Meer dan Muse’ wordt een stem, die weinig aan bod komt, tot klinken gebracht – de stem van vrouwelijke componisten. Pianiste Kaoru Iwamura speelt samen met harpiste Masumi Nagasawa werk van vrouwelijke componisten.

Zondag 12 maart 2017 | 16.00
In de salon van Pauline Viardot:  Een Chopin programma met Aldona Bartnik sopraan en Clara Biermasz piano, ter gelegenheid van de geboortedag van Chopin op 1 maart. Op het programma staan o.a. Liederen van Chopin Op. 74 en
Mazurka’s  voor stem en piano van Pauline Viardot, vriendin van George Sand en bewonderaar van Chopin. Deze Mazurka’s zijn gebaseerd op thema’s van Frédéric Chopin. 

Zondag 19 maart 2017 | 16.00
CD presentatie Raymond Honing traverso en Ursula Dütschler fortepiano. Het duo speelt een aantal van de opgenomen werken waaronder transcripties van de vioolsonates op. 12/1 en op. 30/3 van Ludwig van Beethoven door de 19e-eeuwse Frans-Nederlandse fluitvirtuoos Louis Drouet. Daarnaast ook muziek van Wolfgang Amadeus Mozart en zijn zoon Franz Xaver Mozart.                           

Zondag 26 maart 2017 | 16.00
De fameuze Russische fortepianist professor Alexei Lubimov speelt de twee beroemdste sonates van Ludwig van Beethoven, de sonate Pathétique en de Mondschein sonate afgewisseld met twee pareltjes van Jan Ladislav Dussek, de sonates Farewell en L'invocation. Alexei Lubimov (1944) is verbonden aan het Conservatorium van Moskou en het Mozarteum in Salzburg.

Geelvinck

De Geelvinck Salon biedt al ruim 10 jaar een podium voor muzikale uitvoeringen op historische instrumenten uit de 18de en vroeg 19de eeuw. Na het vertrek uit het Geelvinck Hinlopen Huis, eind 2015, wordt de Geelvinck Salon nu voortgezet in het Cromhouthuis. Elke zondag vormt de Grote Salon het toneel voor deze bijzondere optredens. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Geelvinck ticketshop

Er wordt gespeeld op de Erard vleugel uit 1892 van Romain d’Ansembourg. Romain d’Ansembourg (1946-2014) was een gepassioneerd fotograaf en bovendien een onvermoeibaar promotor van het bespelen van historische piano’s. Zijn muziekavonden genoten alom bekendheid en hij heeft zich steeds met groot enthousiasme ingezet voor het stimuleren van jong professioneel talent, alsmede voor de instandhouding van en excelleren op historische piano’s. Na zijn overlijden is de Erard-vleugel ter beschikking gesteld aan de Sweelinck Collectie. Deze wordt, in samenspraak met Willem Brons, ingezet voor muziekuitvoeringen, alsmede voor educatiedoeleinden op conservatoriumniveau.

Romain’s levensmotto:
Chaque arbre doit croître selon sa nature sinon il dépérit - Elke boom moet groeien volgens zijn natuur, zo niet, dan kwijnt hij weg.

logo fonds podiumkunst L

Blijf op de hoogte