Home - Activiteiten

Muziek aan de gracht

Elke zondag organiseren we samen met Museum Geelvinck een intiem kamerconcert in de Grote Salon van het Cromhouthuis. Op de Erard-vleugel uit 1892 van Romain d’Ansembourg brengen diverse musici een scala aan kamermuziek ten gehore. 

De concerten vinden wekelijks plaats op zondagmiddag van 16.45 tot 17.45 uur. U kunt voorafgaand aan het concert genieten van een heerlijke high tea in Café Cromhout. Deze kunt u reserveren (uiterlijk op de donderdag voor het concert) door een e-mail te sturen naar cafe@cromhouthuis.nl. Uw concertkaartjes kunt u bestellen via de webshop van Museum Geelvinck

Programma

AUGUSTUS

Zondag 27 augustus 2017 | 16.45

Hilversum 3 bestond nog niet, maar aan de grachten werd er volop muziek gemaakt. Luitspel was een vast onderdeel van de opvoeding van de gegoede burgerij, dus menig succesvol koopman kon zichzelf begeleiden bij het zingen. In dit programma door luitist Arjen Verhage hoort u de “soundtrack” van de Gouden Eeuw, de muziek van de grachtenpanden en de schilderijen waar we zo graag naar kijken.

 

SEPTEMBER

Zondag 3 september 2017 | 16.45

In het Telemann-jaar 2017, brengt cellist Robert Smith de 12, pas in 2015 ontdekte, Fantasieën voor viola da gamba van Telemann uit op CD. Vanmiddag vindt de première plaats van deze lang verloren gewaande muzikale schat uit Telemann’s Fantasieën repertoire.

Zondag 10 september 2017 | 16.45

Sopraan Klaartje van Veldhoven en fortepianiste Shuann Chai

Zondag 17 september 2017 | 16.45

Het MirAnDa trio, met de bijzondere bezetting op harp Mirjam Rietberg, zang Anna Azernikova en fluitist Dasha Beltiukova, brengt bijzondere muziek in een zeer gevarieerd en interessant programma.

Zondag 24 september 2017 | 16.45

Het Shandiz ensemble brengt Perzische muziek en gedichten uit Iran. Een heel bijzonder programma met o.a. het werk Zi. Zi betekent onder meer ‘leven’. Deze compositie bestaat uit zes gedichten van Perzische dichters die door Tabatabaei van muziek zijn voorzien. Tevens presentatie van hun nieuwe CD.

 

OKTOBER 

Zondag 1 oktober 2017 | 16.45

Heimat, heimwee & hartezeer. Het Nije Trio neemt je mee in de lied-, opera, en kamermuziekwereld van Mozart, Schubert en hun tijdgenoten.

Zondag 15 oktober 2017 | 16.45 | Geelvinck Fortepiano Festival

Suzana Mendes speelt het 17de eeuwse instrument de klavichord en piano in het programma ‘the Clavichord Gateway’. Met werken van o.a. Haydn, Von Neukomm en W.F. Bach.

Vrijdag 20 oktober 2017 | 20.00 | Geelvinck Fortepiano Festival

Met wereldberoemde componisten als Johann Sebastian én Carl Philippe Bach, Mozart, Scarlatti en Haydn op het programma, gaat David Chung op zoek naar creativiteit en expressie in de muziek.

Zondag 22 oktober 2017 | 16.45 | Geelvinck Fortepiano Festival

Een bijzonder programma  door fortepianiste en prijswinnares van het Geelvinck Fortepiano Festival 2015 Natalia Lentas. Zij speelt een recital ter herinnering aan de sterfdag van Frédéric Chopin, 17 oktober 1849 in Parijs.

Zondag 29 oktober 2017 | 16.45 | Geelvinck Fortepiano Festival

De finale van het Geelvinck Fortepiano Festival met Baroque Camerata en Michael Tsalka. Zij spelen van Johannes Brahms het Piano Quintet in F minor, Op. 34, en van Robert Schumann het Piano Quintet in E-flat Major, Op. 44.

 

NOVEMBER

Zondag 5 november 2017 | 16.45

Een première! Nog niet eerder bracht het Ebonit Saxofoonkwartet dit programma met de titel ‘Far from home’. Een concert met composities die één ding gemeen hebben: heimwee. De ervaringen van componisten ver van huis leidden tot meesterwerken die ze opdroegen aan deze speciale plaatsen. U hoort werken van Mendelssohn, Mozart en Dvořák.

Zondag 12 november 2017 | 16.45

Het nieuwe  liederenprogramma van Milou Houtkooper (alt-mezzo) en Hans-Erik Dijkstra (piano) omvat een keur aan liederen met als gemeenschappelijke noemer ‘rondom de nacht’. Werken van een 12-tal componisten variërend van J.Brahms tot S.Rachmaninov en van F.Hensel tot C.Debussy.

Zondag 19 november 2017 | 16.45

Fluitist Egbert Jan Louwerse en harpiste Manja Smits spelen een boeiend en levendig programma met Tangomuziek, omlijst door Franse composities, met werken van o.a. Piazzolla, Fauré, Ravel en Werkman.

Zondag 26 november 2017 | 16.45

Franz Schubert's prachtige en indrukwekkende Winterreise, gezongen door de beroemde countertenor Sytse Buwalda, met Steven Faber op de piano.

 

DECEMBER

Zondag 10 december 2017 | 16.45

Het Domenica Trio met Tony en Suzan Rous (vader en dochter) spelen met celliste Irene van den Heuvel strijktrio's van Boccerini, Beethoven en Schubert.

Geelvinck

De Geelvinck Salon biedt al ruim 10 jaar een podium voor muzikale uitvoeringen op historische instrumenten uit de 18de en vroeg 19de eeuw. Na het vertrek uit het Geelvinck Hinlopen Huis, eind 2015, wordt de Geelvinck Salon nu voortgezet in het Cromhouthuis. Elke zondag vormt de Grote Salon het toneel voor deze bijzondere optredens. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Geelvinck ticketshop

Er wordt gespeeld op de Erard vleugel uit 1892 van Romain d’Ansembourg. Romain d’Ansembourg (1946-2014) was een gepassioneerd fotograaf en bovendien een onvermoeibaar promotor van het bespelen van historische piano’s. Zijn muziekavonden genoten alom bekendheid en hij heeft zich steeds met groot enthousiasme ingezet voor het stimuleren van jong professioneel talent, alsmede voor de instandhouding van en excelleren op historische piano’s. Na zijn overlijden is de Erard-vleugel ter beschikking gesteld aan de Sweelinck Collectie. Deze wordt, in samenspraak met Willem Brons, ingezet voor muziekuitvoeringen, alsmede voor educatiedoeleinden op conservatoriumniveau.

Romain’s levensmotto:
Chaque arbre doit croître selon sa nature sinon il dépérit - Elke boom moet groeien volgens zijn natuur, zo niet, dan kwijnt hij weg.

logo fonds podiumkunst L

Blijf op de hoogte