Home - Activiteiten

Muziek aan de gracht

Elke zondag organiseren we samen met Museum Geelvinck een intiem kamerconcert in de Grote Salon van het Cromhouthuis. Op de Erard-vleugel uit 1892 van Romain d’Ansembourg brengen diverse musici een gevarieerd scala aan kamermuziek ten gehore. 

De concerten vinden wekelijks plaats op zondagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur (vanaf april van 16.45 tot 17.45). U kunt voorafgaand aan het concert genieten van een heerlijke high tea in Café Cromhout. Deze kunt u samen met uw concertkaartje bestellen in de webshop. 

Programma

JUNI

Zondag 25 juni 2017 | 16.45

Trio Kodama

Trio Kodama zal verschillende strijktrio’s ten gehore brengen. Het ensemble bestaat uit MomokoNoguchi viool, Elisabeth Runge altviool en Mileva Fialova cello, drie enthousiaste leden van het Residentie orkest die naast hun orkestbaan met veel plezier kamermuziek spelen. Muziek van Georg Philipp Telemann (1681-1767) en Jean-Babtiste Lully (1632-1687) mag niet ontbreken in dit jubileumjaar. Een mooie gelegenheid om beide componisten en vooral hun muziek weer eens in het zonnetje te zetten. 

 

JULI

Zondag 2 juli 2017 | 16.45

Duo Belder Kimura met Een nieuw begin, Mozart in 1781/82

Pieter-Jan Belder piano en Rie Kimura barokviool.

Het jaar 1781 markeert een belangrijke omwenteling in de carrière van Wolfgang Amadeus Mozart. Tijdens dit concert laten Pieter-Jan Belder op piano en Rie Kimura op barokviool u genieten van de prachtige composities die Mozart schreef in deze voor hem inspirerende periode.

Zondag 9 juli 2017 | 16.45

Midzomer ‘Kupale Festival’ concert met Wit-Russisch programma

Vital en Aksana Stahievitch op piano en Dasha Beltiukova op fluit spelen in het kader van het Belorus Mid-Summer Kupale Festival, werk van o.a. Chopin, Poulenc, Rachmaninov en ook van Sergey Beltiukov, een Wit-Russische componist en vader van Dasha.

Zondag 16 juli 2017 | 16.45

Duokaleidoscope brengt ‘Portrets of flutes’.

Dit bijzondere programma "Portrets of flutes" laat je kennismaken met zes verschillende fluiten, met muziek van renaissance fluit tot en met de moderne fluit.

 

SEPTEMBER

Zondag 10 september 2017 | 16.45

Sopraan Klaartje van Veldhoven en fortepianiste Shuann Chai

Zondag 17 september 2017 | 16.45

MirAnDa Trio

Het MirAnDa trio, met de bijzondere bezetting, harp Mirjam Rietberg, zang Anna Azernikova en fluit Dasha Beltiukova, brengt bijzondere muziek in een zeer gevarieerd en interessant programma.

Zondag 24 september 2017 | 16.45

Shandiz speelt Zi en The Songs of Khayyãm

Het Shandiz ensemble brengt Perzische muziek en gedichten uit Iran. Een heel bijzonder programma met o.a. het werk Zi. Zi betekent onder meer ‘leven’. Deze compositie bestaat uit zes gedichten van Perzische dichters die door Tabatabaei van muziek zijn voorzien.

 

OKTOBER 

Zondag 1 oktober 2017 | 16.45

Het Nije Trio

Heimat, heimwee & hartezeer. Het Nije Trio neemt je mee in de lied-, opera, en kamermuziekwereld van Mozart, Schubert en hun tijdgenoten. Dit concert vindt, geheel in stijl, plaats in het fraaie stadspaleis het Cromhouthuis

 

NOVEMBER

Zondag 26 november 2017 | 16.45

Die Winterreise met Sytse Buwalda en Steven Faber

Franz Schubert's prachtige en indrukwekkende Winterreise, gezongen door de beroemde countertenor Sytse Buwalda, met Steven Faber op de piano.

Geelvinck

De Geelvinck Salon biedt al ruim 10 jaar een podium voor muzikale uitvoeringen op historische instrumenten uit de 18de en vroeg 19de eeuw. Na het vertrek uit het Geelvinck Hinlopen Huis, eind 2015, wordt de Geelvinck Salon nu voortgezet in het Cromhouthuis. Elke zondag vormt de Grote Salon het toneel voor deze bijzondere optredens. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Geelvinck ticketshop

Er wordt gespeeld op de Erard vleugel uit 1892 van Romain d’Ansembourg. Romain d’Ansembourg (1946-2014) was een gepassioneerd fotograaf en bovendien een onvermoeibaar promotor van het bespelen van historische piano’s. Zijn muziekavonden genoten alom bekendheid en hij heeft zich steeds met groot enthousiasme ingezet voor het stimuleren van jong professioneel talent, alsmede voor de instandhouding van en excelleren op historische piano’s. Na zijn overlijden is de Erard-vleugel ter beschikking gesteld aan de Sweelinck Collectie. Deze wordt, in samenspraak met Willem Brons, ingezet voor muziekuitvoeringen, alsmede voor educatiedoeleinden op conservatoriumniveau.

Romain’s levensmotto:
Chaque arbre doit croître selon sa nature sinon il dépérit - Elke boom moet groeien volgens zijn natuur, zo niet, dan kwijnt hij weg.

logo fonds podiumkunst L

Blijf op de hoogte