Tekenlessen bij Wild

Datum
10 augustus 2018
Tijd
15:00 - 16:30
Kosten
Verschillende prijs-categorieën
Locatie
Cromhouthuis
Aanmelden
Tekenlessen bij Wild.

De tentoonstelling Wild. Tekeningen naar het leven presenteert prachtige dierstudies van onder anderen Paulus Potter, Albert Cuyp, Samuel van Hoogstraten, Hendrick Goltzius en Cornelis Saftleven. Hun tekeningen kwamen terecht in de collecties van Amsterdamse verzamelaars zoals Carel Joseph Fodor (1803-1860) en Abraham Willet (1825-1888). Zij schonken hun collecties na hun overlijden aan de stad Amsterdam. Het Amsterdam Museum prijst zich gelukkig dat het deze zomer uit het kunstbezit van deze genereuze erflaters een kleine maar fijne tentoonstelling kan samenstellen in het Cromhouthuis, huis van verzamelaars.

De kop van een koe, 1640-1654, Paulus Potter

De tekeningen naar het leven in de tentoonstelling Wild vormen de inspiratiebron voor de vier tekenlessen die in het Cromhouthuis worden georganiseerd deze zomer. Maar niet alleen de prachtige, eeuwenoude tekeningen zelf. Ook de rijke verzameling aan opgezette dieren die het Cromhouthuis deze maanden bevolken zijn uitstekend geschikt om vast te leggen op papier: ze staan immers stokstijf stil. Ooit een leeuwenskelet vastgelegd? Of een giraffenkop? Dit is uw kans!

Onder leiding van ervaren tekendocenten gaat u aan de slag; zij kijken mee, adviseren en bespreken uw werk en dat van uw mede-tekenaars.

De tekenlessen worden gegeven op vrijdagen 11 mei, 8 juni,13 juli en 10 augustus. Uw kaartje is inclusief entree en tekenles.

Blijf op de hoogte