Home - Activiteiten

Museumkaart-lezing

Speciaal voor houders van de Museumkaart organiseert het Cromhouthuis op donderdag 27 juli een lezing over de negentiende-eeuwse verzamelaar en steenkolenmagnaat Carel Joseph Fodor en zijn bijzondere tekeningencollectie.  

Conservator Gusta Reichwein vertelt over de verzamelaar Fodor en zijn de collectie waarvan een deel deze zomer in het Cromhouthuis is te zien. Alleen al de tekeningencollectie van Carel Joseph Fodor (1801-1860) bevatte bijna 900 objecten, maar hij verzamelde ook schilderijen en prenten. Zijn wens was om een eigen museum te openen, en die werd bewaarheid na zijn dood. Museum Fodor aan de Keizersgracht bleef bestaan tot 1993, maar al eerder kwam de collectie Fodor in beheer van Amsterdam Museum. Gusta Reichwein neemt u meer naar de negentiende eeuw en de bijzondere verzameling van Carel Joseph Fodor.

Deze lezing is geheel gratis op vertoon van uw Museumkaart. Reserveren is aanbevolen vanwege het beperkte aantal plaatsen. Reserveren kan via deze link.

De Museumkaart-lezing is op donderdag 27 juli en begint om 14.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Uiteraard kunt u hiervoor of hierna de tentoonstelling 'Geniaal getekend. Van Da Vinci tot Rembrandt' op uw gemak bekijken.

 

Blijf op de hoogte