Home - Activiteiten

Kunst kijken i.s.m. Artifex

Exclusieve kunstschouw

In het kader van de expositie over wetenschapper en kunstenaar Maria Sibylla Merian (1647 – 1717) organiseert het Cromhouthuis in samenwerking met Artifex twee exclusieve kunstschouwen met een conservator van het museum. Samen bekijkt u bijzondere prenten van tijdgenoten van Maria Sibylla Merian uit de collectie van het Amsterdam Museum. Deze prenten worden speciaal voor deze gelegenheid overgebracht vanuit het collectiecentrum. Na afloop is er uiteraard tijd om de tentoonstelling te bezichtigen.

In het Cromhouthuis is tot en met 18 juni 2017 de expositie “De Schatkamercollectie: Werken van Maria Sibylla Merian” te zien. De kleurrijke kunstwerken van Merians hand zijn gebaseerd op haar eigen onderzoek naar onder andere rupsen en vlinders. Deze kostbare en kwetsbare verzameling komt uit de Artis Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.  

U wordt ontvangen met een kopje koffie en zoetigheid waarna de conservator u alles vertelt over de kunstwerken. Na afloop van de kunstschouw is er uiteraard tijd om de tentoonstelling te bezoeken. De entree van het Cromhouthuis is bij het arrangement inbegrepen (€ 17,50 met Museumkaart, € 22,50 zonder Museumkaart).  

De kunstschouwen zijn op donderdag 17 mei, van 14.00 tot 17.00 uur.
Aanmelden via Artifex kan hier.

Blijf op de hoogte