Heerlijke Afternoon Tea

Datum
28 juli 2018
Tijd
14:45 - 15:45
Kosten
Verschillende prijs-categorieën
Locatie
Cromhouthuis
Aanmelden
Tentoonstelling Wild.

De tentoonstelling Wild. Tekeningen naar het leven presenteert prachtige dierstudies van onder anderen Paulus Potter, Albert Cuyp, Samuel van Hoogstraten, Hendrick Goltzius en Cornelis Saftleven. Hun tekeningen kwamen terecht in de collecties van Amsterdamse verzamelaars zoals Carel Joseph Fodor (1803-1860) en Abraham Willet (1825-1888). Zij schonken hun collecties na hun overlijden aan de stad Amsterdam. Het Amsterdam Museum prijst zich gelukkig dat het deze zomer uit het kunstbezit van deze genereuze erflaters een kleine maar fijne tentoonstelling kan samenstellen in het Cromhouthuis, huis van verzamelaars.

Zittende Drentse Patrijshond, ca 1597, Hendrik Goltzius

Deze middag kunt u eerst op uw gemak genieten van de tentoonstelling Wild met de gratis audiotour van voormalig ARTIS-directeur Haig Balian, van de Grote Salon met het 300 jaar oude plafond geschilderd door Jacob de Wit en van de rest van de bijzondere ruimten in dit grachtenpand. In het gehele huis vindt u de inrichting van de hand van stylistenduo The Wunderkammer terug, onder andere met een indrukwekkende verzameling opgezette dieren.

Vanaf 14.45 uur serveert Café Cromhout een zoete en hartige afternoon tea, waarmee u uw bezoek aan Het Cromhouthuis smaakvol kunt afsluiten.

Uw kaartje is inclusief de entree, audio tour en afternoon tea met onbeperkt thee. U kunt reserveren tot en met donderdag 26 juli 12.00 uur.

Blijf op de hoogte